Δωρεάν Μεταφορικά άνω των 39€

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

+30 23210 42 720

info@myecopharmacy.gr

Αγία Ελένη, Σέρρες 62100

Συχνές Ερωτήσεις

Οργανικά καλλυντικά ονομάζουμε αυτά των οποίων οι δραστικές ουσίες προέρχονται από τη φύση. Στα καλλυντικά αυτά μπορεί να συναντήσουμε κάποια χημικά συστατικά. Τα χημικά συστατικά πρέπει να βρίσκονται σε πολύ μικρά ποσοστά και να μην έχουν ενεργό δράση, αλλά να χρησιμοποιούνται μόνο για την σύνθεση των καλλυντικών.

Στα οργανικά καλλυντικά απαγορεύεται να βρούμε τις εξής ουσίες:

 • Parabens, συντηρητικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στο χώρο των καλλυντικών για να εμποδίσουν την ανάπτυξη βακτηρίων
 • SLS/SLES. Είναι τα συστατικά εκείνα που δημιουργούν αφρό στα διάφορα προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής.
 • Φορμαλδεϋδη. Χρησιμοποιείται συχνά προκειμένου να αποτραπεί η ανάπτυξη βακτηρίων
 • Προπυλενογλυκόλη, η οποία βρίσκεται σε γαλακτώματα, αντηλιακά, προϊόντα μακιγιάζ και μαλλιών και προσδίδει μαλακτικές ιδιότητες.
 • Φθαλικές ενώσεις. Πρόκειται για χημικά που χρησιμοποιούνται για να αυξήσουν την ελαστικότητα και την απαλή υφή στα προϊόντα.
 • GMOs, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
 • Συνθετικά χρώματα, αρώματα
 • Σιλικόνες
 • Συστατικά ζωικής προέλευσης.

Τα οργανικά καλλυντικά δεν δοκιμάζονται στα ζώα. Ένα καλλυντικό για να χαρακτηριστεί οργανικό απαιτείται να ελεγχθούν τόσο τα συστατικά του όσο και τα στάδια παραγωγής του.

Τα οργανικά καλλυντικά υπερτερούν των υπολοίπων μιας και δεν επιβαρύνουν ούτε τον άνθρωπο, ούτε όμως και το περιβάλλον.

Eco-friendly είναι ένα προϊόν το οποίο είναι λιγότερο βλαβερό προς το περιβάλλον απ΄ ό,τι τα όμοιά του προϊόντα.


Ένα προϊόν για να χαρακτηριστεί φιλικό προς το περιβάλλον πρέπει τόσο τα συστατικά του, όσο και η διαδικασία παραγωγής του ,αλλά και το πακετάρισμά του να σέβονται το περιβάλλον.


Τα eco-friendly προϊόντα μειώνουν τα απόβλητα του πλανήτη. Μπορούν να ανακυκλωθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν, recycle- reuse. Για την παραγωγή τους καταναλώνεται η μικρότερη δυνατή ενέργεια.

Ελαχιστοποιείται η μόλυνση του αέρα , αλλά και των υδάτων κατά την χρήση eco-friendly προϊόντων. Τέλος πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν μέρος των εσόδων από την πώληση αυτών των προϊόντων για διάφορες δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα το φύτεμα δέντρων.

Κάθε άνθρωπος μπορεί να ξεχωρίσει τα υλικά συσκευασίας από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό, γυαλί, χαρτί από τα υπόλοιπα απορρίμματά του. Τα υλικά αυτά καθαρίζονται προσεκτικά και πετώνται στους ειδικούς κάδους
ανακύκλωσης χύμα, χωρίς κάποια σακούλα.

Στην συνέχεια τα ειδικά ανακύκλωσης χύμα, χωρίς κάποια σακούλα. Στην συνέχεια τα ειδικά απορριμματοφόρα τα συλλέγουν και τα μεταφέρουν στα κέντρα Διαλογής απορριμματοφόρα τα συλλέγουν και τα μεταφέρουν στα κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Εκεί διαχωρίζονται σε επιμέρους κατηγορίες. 

Στο τελικό στάδιο προωθούνται στις αντίστοιχες βιομηχανίες για να γίνουν νέα τελικό στάδιο προωθούνται στις αντίστοιχες βιομηχανίες για να γίνουν νέα χρήσιμα υλικά.

Ένα προϊόν ονομάζεται cruelty free και έχει την ανάλογη πιστοποίηση όταν τόσο το τελικό προϊόν , όσο και τα επιμέρους συστατικά του δεν έχουν βλάψει ή δοκιμαστεί σε κάποιο ζώο ούτε από την ίδια την εταιρεία παραγωγής , αλλά ούτε και από κάποιον άλλον.

Vegan ονομάζονται τα προϊόντα που δεν περιέχουν κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης. Ο βεγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση των ζώων. Τα vegan προϊόντα μπορεί να είναι είδη διατροφής, ρούχα αλλά και καλλυντικά.

Κάθε στάδιο της παραγωγής των προϊόντων αυτών κοστίζει περισσότερο από το αντίστοιχο των κοινών προϊόντων. Η παραγωγή των πρώτων υλών είναι
πιο χρονοβόρα και ταυτόχρονα πιο δαπανηρή αφού πρέπει να αποφευχθούν οι χημικές διεργασίες για να έχουμε καθαρές πρώτες ύλες.

Το αποτέλεσμα όμως μας αποζημιώνει. Κάτι αντί στοιχο συμβαίνει και στα επόμενα στάδια της παραγωγής αλλά και του πακεταρίσματος. Τα eco friendly προϊόντα συνήθως παράγονται σε μικρότερη κλίμακα από
μικρότερες εταιρείες. Αυτό φυσικά μας εξασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα των τελικών προϊόντων αλλά συχνά οι τιμές είναι λίγο ψηλότερες.

Το ευχάριστο είναι πως όσο αυξάνεται η ζήτηση των προϊόντων αυτών τόσο μειώνεται το κόστος τους.

Καλάθι αγορών
Ανακάλυψε ένα νέο τρόπο ζωής!
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε πρώτοι τις προσφορές και τους εκπτωτικούς κωδικούς μας!
Ανακάλυψε ένα νέο τρόπο ζωής!
0
  0
  Το καλάθι σας
  Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
  Scroll to Top

  Είσοδος - Εγγραφή